» Tukisivuston etusivulle
WordPress-sovelluksen asentaminen ja hallinta WordPress Toolkitin avulla
Plesk-hallintapaneeliimme kuuluu kiinteästi WordPress Toolkit -toiminto, jonka avulla WordPress-sovelluksen asentaminen, päivittäminen ja erilaisten asetusten hallinta onnistuu näppärästi. WordPress Toolkit mahdollistaa myös helpon staging-toiminnon, jossa voit tehdä päivitykset ensin sivuston kehitysversioon ja tuoda ne tuotantosivulle vasta tämän jälkeen.

WordPress Toolkit löytyy hallintapaneelista vasemmalla sijaitsevasta päävalikosta kohdasta 'WordPress'. Mikäli sinulla on useampia webhotellitilauksia samalla Plesk-tunnuksella, voit halutessasi ensin kohdistaa tehtävät toimet ainoastaan yhteen webhotelliin valitsemalla sen oikean ylälaidan 'Tilaus' -valikosta. Muussa tapauksessa valinta kohdistettavaan webhotelliin tehdään kunkin toiminnallisuuden yhteydessä.

Uuden WordPress-sovelluksen asentaminen

Aloita uuden WordPressin asentaminen webhotelliisi valitsemalla WordPress -> Asenna:Määrittele seuraavaksi avautuvaan 'Asenna WordPress' -ikkunaan asennuksen polku ja haluamasi lisäasetukset. Mikäli Plesk-tunnukseesi on liitetty useampia webhotelleja voit valita tässä mihin domainosoitteeseen WordPress asennetaan. Joissakin tapauksissa asentaja voi tarjota oletuksena asennushakemistoksi 'wordpress', mutta tämä kenttä kannattaa tyhjentää, sillä muuten WordPress asentuu kohteeseen www.omadomainisi.fi/wordpress. Jos haluat WordPressin avautuvan suoraan domainillasi, tyhjennä alihakemisto tässä vaiheessa (suositeltavaa) - varmistuen toki ensin siitä, ettei kotihakemistoosi ole vielä asennettu kotisivuja, jotka voisivat ylikirjautua.


Paina lopuksi "Asenna" ja WordPress asentuu valitsemaasi sijaintiin tyypillisesti muutamassa sekunnissa:Asennuksen valmistumisen jälkeen saat ehdotuksen asentaa muutamia laajennuksia ja teemoja. Jos tiedät mitä teemoja tai lisäosia tarvitset, voit jo tässä vaiheessa nopeasti varustaa WordPress-asennuksesi haluamillasi plugineilla ja teemoilla valitsemalla "Asenna laajennukset", jolloin käytettävissäsi on oheinen näkymä nopeaan asennukseen. Vaihtoehtoisesti voit vastata "Ei kiitos" ja ohittaa tämän vaiheen:


WordPress Toolkit näkymän hallinta

Asennettuasi (tai ohitettuasi) laajennusten ja teemojen asennusvaiheen, pääset takaisin WordPress Toolkitin perusnäkymään, jossa näet WordPress-asennuksesi hallintanäkymän seuraavasti:Tällä sivulla voit jatkossa hallita kaikkien samalle asiakastunnukselle asennettujen WordPress-asennustesi kaikkia ominaisuuksia:

 • WordPressin omaan ylläpitonäkymään pääset suoraan "Kirjaudu sisään" -linkistä. Jos tarvitset vaihtaa unohtuneen WordPressin admin-käyttäjätunnuksen tai salasanan, onnistuu myös tämä helposti samasta kohti Asetukset -linkin kautta (vaihto on tehtävä esim. All-in-One WP Migration -lisäosalla sisällön tuomisen jälkeen, jotta kirjautuminen tätä kautta toimii).

 • Sivuston nimen pääset muokkaamaan kynäikonista (esimerkissä 'Pulla uunissa'). Muutos ulottuu tässä näkymässä tehtynä myös WordPressin sisään. Lisää merkki -painikkeella voit myös merkitä eri WordPress-asennuksia eri käyttötarkoitusten mukaan tunnistamisen helpottamiseksi.

 • WordPress Toolkit -näkymästä löydät Koontinäyttö -välilehden alta linkit levytilan tiedostohallintaan sekä ohjatut toiminnot, kuten 'Kopioi tiedot', jolla saat halutessasi sivuston kopioitua yhdestä WordPress-asennuksestasi toiseen, 'Klooni', jolla voit tehdä kopion koko WordPress-asennuksesta toiseen samalla asiakastunnuksella sijaitsevaan domaisi tai aliverkkotunnukseen. (Kloonaus ja kopiointi -toimintojen käyttö on käyty tarkemmin läpi staging-ohjeistossamme). 'Varmuuskopioi/palauta' -toiminnolla voit ottaa tästä WordPressistä nopeasti varmuuskopion sekä palauttaa sen (suositeltu tehtäväksi aina ennen päivityksiä).

 • Alempana näkyvien painikkeiden avulla voit halutessasi kytkeä päälle tai pois:

  - Hakukoneen indeksoinnin, jolloin hakukoneet eivät listaa tässä vaiheessa sivustoa hakutuloksiin. Tästä on hyötyä erityisesti sivuston ollessa kehitysvaiheessa tai jos kyse on staging-sivusta.

  Virheenkorjaustilan (dev mode), kun tarvitset selvittää WordPress-asennukseen liittyviä teknisiä ongelmia.

  - Suojauksen salasanalla julkisen WordPress sivuston esimerkiksi sivuston rakentamisvaiheen tai päivitysten aikana (vaihtoehto ylläpitotilalle) tai toteuttaaksesi ei-julkisen sivuston.

  - Wordpessin ajastettujen wp-cron.php-tehtävien korvaaminen palvelimen kautta ajettavilla, tehokkaammilla aikataulutetuilla tehtävillä (crontab).

  - Älykäs päivitys on saatavissa SmartWP-webhotelleissamme ja tällöin WordPressin päivitykset tapahtuvat toimintatestatusti ja turvallisesti Smart Updates- tekniikallamme.

  - Ylläpitotilan, jolloin sivustolle pääsy estetään erillisellä WordPressin ylläpitotila-sivulla. Ulkopuolelle näkyvää ylläpitotila-sivua pääset muokkaamaan Ylläpitotila-painikkeen vierestä kohdasta 'Asetukset', jossa voit muokata sivun sisältöä, ilmoituksia, linkkejä ja asettaa ajastimella sivuston julkaisuajankohtaan aikaa laskevan laskurin.

 • Näet tarkemmat selitteet kustakin näistä toiminnoista viemällä hiiren kursorin kunkin kohdan kysymysmerkki-ikonin päälle.

 • Voit myös asentaa haluamiasi laajennuksia (pluginit) tai aiheita (teemat) työkalun välilehdiltä sekä kytkeä niitä valitusti päälle ja pois. Hallinta tätä kautta on nopeampaa kuin WordPressin omasta ylläpitonäkymästä, ja voit myös helposti ratkaista pluginien yhteensopivuudesta aiheutuneita ongelmia tätä kautta.

 • Kohdasta Suojaus voit klikkamalla linkkiä 'Korjaa turvallisuus/Tarkista suojaus' tehdä WordPress-asennukseesi haluttaessa myös suojausasetusten kiristämistä halutessasi parantaa WordPressin turvallisuutta entisestään. Tätä toimintoa suosittelemme vain edistyneille WordPress-käyttäjille.

 • Kohdasta Tarkista päivitykset voit tehdä WordPress-päivitykset sivustoosi käsin.

 • Ylälaidan 'Toiminnot' -valikon kautta voit lisäksi suorittaa erilaisia toimia seuraavasti: Skannaa-toiminnolla voit etsiä webhotellisi levytilasta löytyviä, manuaalisesti asennettuja WordPress-asennuksia ja liittää niitä hallittavaksi WordPress Toolkitiin. Irrota-toiminnolla voit haluttaessa poistaa sidoksen WordPress-asennuksen ja WordPress Toolkitin väliltä, jolloin WordPress-asennusta hallitaan jatkossa manuaalisesti asennetun sovelluksen tavoin. Poista-toiminnolla voit poistaa koko asennuksen.
HUOM! Mikäli haluat myöhemmin poistaa tällä tavoin asennetun sovelluksen, se tulee tehdä tässä näkymässä klikkaamalla 'Poista'. Älä koskaan poista hallintapaneelin kautta asennettuja sovelluksia suoraan levytilasta (tai niiden tietokantoja), koska tämä korruptoi asennuksen (Plesk-hallintapaneeli ei voi tietää, jos olet poistanut sovellustiedostoja käsin)

Mikäli asiastunnuksellasi on useampia WordPress -asennuksia, näet ne kaikki omina WordPress Toolkit -näkyminään ja voit hallita jokaista tällä samalla sivulla.


Hostaan Support