» Tukisivuston etusivulle
Sähköpostien lukeminen webmailin kautta

Kun olet luonut Plesk-hallintapaneelista laatikolla varustetun sähköpostiosoitteen, voit lukea ja kirjoittaa postejasi webmail-käyttöliittymän kautta ilman erillisiä sähköpostiohjelmia. Käyttöliittymä toimii niin tietokoneilla kuin mobiililaitteilla.

Webmailina käytämme Roundcube-sovellusta, johon voit kirjautua palvelimestasi riippuen osoitteesta:


Voit kirjautua Roundcube-webmailiin syöttämällä käyttäjätunnus-kenttään sähköpostiosoitteen ja sille määrittelemäsi salasanan. Paina lopuksi 'Kirjaudu' ja pääset sisään seuraavaankaltaiseen webmail-sähköpostiisi:


Webmail-näkymä on responsiivinen, eli voit käyttää webmailia myös suoraan mobiililaitteilla. Tässä käyttöliittymässä voit lukea saapuneet viestit klikkaamalla viestin otsikkoa - sekä vastata viestiin klikkaamalla 'Vastaa'.

Voit myös kirjoittaa kokonaan uusia viestejä klikkaamalla 'Viestin kirjoitus', joka avaa seuraavan näkymän:


Kirjoita Vastaanottaja-kenttään vastaanottajan sähköpostiosoite ja Aihe-kenttään viestiäsi hyvin kuvaava otsikko. Voit tarvittaessa lisätä viestiin liitteitä Liitetiedosto-painikkeella (tiedostojen suurin suositeltu koko on muutamia megatavuja). Painamalla 'Lähetä' viesti lähtee vastaanottajalleen.

Roundcube-webmailin asetuksia ja toimintoja

Jotta saisit webmail-käytöstä kaiken hyödyn irti, kannattaa myös käydä läpi Roundcube-webmailin seuraavat asetukset:

  • Muokkaa webmailin identiteettiäsi valitsemalla 'Asetukset' -> 'Identiteetit'. Tällä sivulla voit määrittää webmailin kautta lähetetyn sähköpostin yhteydessä näkyvän nimesi, sähköpostiosoitteesi, organisaatiosi sekä haluttaessa myös vastausosoitteen. Voit määrittää sivulle myös allekirjoituksen, mikä näytetään jokaisen lähettämäsi viestin lopussa. (Allekirjoitus voi sisältää esimerkiksi tervehdyksesi, nimesi ja yhteystietosi).

  • Identiteettejä voi tarvittaessa toteuttaa useampia Luo uusi -painikeella. Voit tällöin lähettää sähköpostia myös esimerkiksi sähköpostiosoitteesi rinnakkaisosoitteella.

  • Vastatessasi viesteihin allekirjoituksesi ja vastauksesi paikka määräytyy 'Asetukset' -> 'Viestien kirjoittaminen' sivulla määrittämäsi mukaiseen paikkaan. Valitse esimerkiksi 'Vastattaessa' -alasvetovalikosta 'Aloita uusi viesti alkuperäisen yläpuolelle' jos haluat, että lainaus on viestissä alimpana.

  • Mikäli luet samaa sähköpostiosoitetta myös erillisillä sähköpostiohjelmilla (Thunderbird, Outlook tms.) voit määrittää kansioiden nimet vastaamaan näiden ohjelmien asetuksia kohdasta 'Asetukset' -> 'Erikoiskansiot'. Tällöin esimerkiksi lähetetyt viestit tallentuvat samaan kansioon riippumatta siitä, olipa ne lähetetty webmaililla tai IMAP-sähköpostiohjelmalla. Ohjeet palvelinasetusten asettamiseksi eri ohjelmiin löydät täältä.

  • Mikäli haluat käyttää webmailia muulla kielellä kuin oletuksena valitulla suomella, voit vaihtaa tämän kohdasta 'Asetukset' -> 'Käyttöliittymä'.

  • Voit vaihtaa kirjautumiseen käytettävän salasanan kohdasta 'Asetukset' -> 'Salasana' tai vaihtoehtoisesti kirjautumalla Plesk-hallintapaneeliin samalla sähköpostitunnuksella ja salasanalla näiden ohjeiden mukaisesti. Plesk-hallintapaneelin kautta voit hallita myös lomavastaaja-toimintoa kohdasta 'Muuta sähköpostitilin asetuksia' -> 'Automaattivastaus'.

Muista myös lopuksi kirjautua ulos webmailista painamalla sivun vasemmasta alalaidasta 'Kirjaudu ulos'.


Hostaan Support