WordPress-sivuston siirto lisäosaa käyttäen
WordPress-sivuston siirto on helpoin tehdä siihen tarkoitukseen tehtyjä lisäosia käyttäen. Tällaisia ovat esimerkiksi Updraftplus, Prime Mover tai All-in-One WP Migration.

Toimintaperiaate näissä lisäosissa on käytännössä identtinen:

- Siirtoa varten sivustoon asennetaan lisäosa, jolla luodaan siirtotiedosto.
- Siirtotiedosto ladataan omalle tietokoneelle.
- Palveluun, johon sivuja ollaan viemässä, asennetaan WordPress ja siihen sama lisäosa.
- Siirtotiedosto ladataan uuteen asennukseen ja lisäosa suorittaa sivuston lopullisen asennuksen.

Alla kuvataan tarkemmin siirtoprosessia esimerkkikuvien avulla. Lisäosana tässä esimerkissä käytetään Prime Mover -lisäosaa. (https://wordpress.org/plugins/prime-mover/)

Aivan ensimmäisenä tarkista siirrettävän sivuston käyttämä PHP-versio. Tämä on ensiarvoisen tärkeää sivuston virheettömän toiminnan kannalta myös uudella alustallaan. PHP-version voit tarkistaa WordPressin sisältä käyttäen valikkopolkua: Työkalut -> Sivuston eheys -> Tietoa -> Palvelin.

Tämän jälkeen tarkista muitakin sivuston asetuksia kuten osoiterakenne (Asetukset -> Osoiterakenne) sekä yleiset asetukset (Asetukset -> Yleinen). Nämä asetukset kannattaa tallentaa joko kuvakaappauksena tai ne voi kirjoittaa talteen muistioon. Asetukset kopioituvat siirron yhteydessä pääsääntöisesti virheettä oikein, mutta kaikki lisäosat eivät aina kykene tekemään tätä ongelmitta. Ne kannattaa aina tarkistaa siirron jälkeen kaiken varalta.

Kun olet ottanut talteen PHP-version ja sivuston asetukset, asenna Prime Mover -lisäosa siirrettävälle sivustolle:

Lisäosalla tehtävät sivuston tuonti ja vienti tehdään molemmat "Migration Tools" -valikon sisältä. Siirry asennuksen jälkeen tähän valikkoon:

Kun sivustoa ollaan viemässä pois vanhalta alustalta, vientivaiheessa valitse "Export".

Avautuvassa ponnahdusikkunassa valitse kaikki WordPress-asennuksen sisältö sekä vienti tavanomaiseen single site -asennukseen. Tämän jälkeen paina "Export now" ja odota kun Prime Mover pakkaa sivustosi siirtotiedostoon.

Kunhan sivuston pakkaus valmistuu, lataa siirtotiedosto tietokoneellesi odottamaan vientiä uuteen sivualustaan:

Kun olet ladannut siirtotiedoston tietokoneellesi, voit sulkea vanhan sivuston. Kirjaudu uuteen WordPress-asennukseen ja asenna sama Prime Mover -lisäosa tiedoston tuontia ja asennusta varten.

HUOM! Tarkista nyt uuden alustan käyttämä PHP-versio. Jos PHP-versiot eivät täsmää, vaihda käytettävä PHP-versio samaksi kuin vanhassa palvelussa ollut. Jos täysin samaa PHP-versiota ei ole käytettävissä, valitse se mikä on lähimpänä, mutta uudempi (suurempi versionumero).

Asennuksen jälkeen tuontityökalu löytyy samasta "Migration Tools" -valikosta, jossa valitaan tällä kertaa "Restore". Ponnahdusikkunassa palvelimelle ladattavaksi valitaan siirtotiedosto minkä latasit aiemmin omalle koneellesi vanhalta sivustolta:

Kun olet ladannut siirtotiedoston palvelimelle, Prime Mover tekee pikaisen tarkistuksen siirtotiedostolle ja ilmoittaa palautuksen arvioidun keston. Tässä yhteydessä kannattaa vielä tarkistaa, että latasit varmasti oikean tiedoston ja kyse on koko sivuston palautuksesta. Tämän jälkeen klikkaa "Yes" ja odottele rauhassa sivuston asennus loppuun.

Kun sivuston siirto valmistuu, lisäosa pyytää sinua ensimmäisenä tarkistamaan sivuston osoiterakenteen. Käy tarkistamassa, että asetus täsmää vanhan sivun asetuksiin ja tämän jälkeen tallenna muutokset vaikka ne olisivatkin oikein.

Tämän jälkeen tarkista muutkin asetukset, että ne täsmäävät vanhan sivuston asetuksiin. Tämän jälkeen voit siivota jälkesi poistamalla Prime Mover -lisäosan.