SPF-tietueen asettaminen
SPF-tietuetta käytetään postin lähettävän palvelimen tarkistamiseen. Jos sähköposti lähetetään muualta kuin tietueessa määritetyiltä palvelimilta, sähköpostin toimittaminen on erittäin epävarmaa erityisesti Gmail- tai Outlook-palveluihin.

SPF-tietue pitää nykyään olla ajan tasalla, ja siihen tulee listata kaikki palvelimet joilta postia domainin nimissä lähetellään. Jos käytät kolmansien osapuolten postituspalveluita (esim. Sendgrid, Mailchimp jne.) saat heidän ohjeistuksesta tai asiakaspalvelusta tietoosi tarvittavat SPF-tietueet lisättäväksi domainillesi.

SPF-tietue asetetaan DNS-hallinnassa, joka löytyy Plesk-hallintapaneelistasi "Verkkosivustot ja toimialueet" -valikon alta välilehdeltä "Isännöinti ja DNS":

SPF-tietue on tyypiltään TXT-tietue. Palvelussamme oletusarvoisesti tietue sisältää palvelimen, jossa sivusto (+a) ja postipalvelin (+mx) sijaitsevat. Kuvan esimerkissä tämä palvelin on fi2.

SPF-tietueita saa olla vain yksi, lisäykset tehdään muokkaamalla sitä eikä lisäämällä rinnakkaista tietuetta.

Voit lisätä tietueelle toisen palvelimen klikkaamalla vasemmasta sarakkeesta domainin nimeä. Aukeavaan ikkunaan lisää TXT-tietueen sisälle haluamasi palvelin annettujen ohjeiden mukaan. Esimerkkikuvassa spf-tietueelle on lisätty Gmailin spf-tieto:

HUOM! Jos sivustosi lähettää lomakkeen sähköpostitse ulkoiseen postipalveluun, sinun tulee ehdottomasti määrittää myös kotisivupalvelin spf-tietueelle sähköpostipalvelusi lisäksi.

Tietueen tulee noudattaa tiettyä muotoa, sen tulee alkaa sanoin v=spf1 ja päättyä "all". Näistä "all" määrää kuinka tiukasti SPF-tietuetta tulee noudattaa. Yleisimmät muodot ovat ~all tai -all, joista jälkimmäinen on ehdoton kielto ja ~all hieman väljempi sääntötulkinta.

Näiden väliin listataan kaikki palvelimet, jotka saavat postia lähettää domainisi nimissä. Voit myös käyttää suoria IP4 tai IP6 -osoitteita, jos annetuissa ohjeissa niin sanotaan.

Jos et ole täysin varma kuinka tietue luodaan, voit pyytää apua asiakaspalvelusta tai käyttää puoliautomaattista työkaluja sen luomiseen: