Sähköpostitilin lisääminen Gmailiin

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten saat asetettua Gmail-tilin lukemaan ja lähettämään sähköposteja Hostaanilla olevan sähköpostitilisi kautta.

Noudon määrittämäiseksi sinun tulisi tietää seuraavat asetukset:

• Sähköpostiosoitteesi ja sen salasana. Salasanan olet asettanut tilin luonnin yhteydessä.
  • Postipalvelimen osoitteen. Tämä selviää sinulle lähetety "Domain on konfiguroitu" -ohjeviesteistä tai hallintapaneelin sähköpostisivun info-painikkeessta.

Kirjaudu Gmailiin https://gmail.com/ ja avaa asetukset valitsemalla oikeasta yläkulmasta "hammasratasikoni" ja edelleen "Näytä kaikki asetukset".

Mene "Tilit ja tuonti" -välilehdelle ja klikkaa linkkiä "Lisää sähköpostitili".

Aseta saapuvalle postille asetukset seuraavasti:
  • Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi kokonaisuudessaan.
  • Salasana on kyseisen sähköpostitilin salasana.
  • POP-palvelin on palveluidesi mukainen postipalvelimen osoite. Palvelin on muotoa mailX.hostaan.fi, missä X korvataan palvelinnumerolla.
  • Valitse "Käytä aina suojattua yhteyttä (SSL) viestien hakemiseen".
  • Valitse portiksi 995.

Aseta lähtevälle postille asetukset seuraavasti:
  • SMTP-palvelin on palveluidesi mukainen postipalvelimen osoite. Palvelin on muotoa smtpX.hostaan.fi, missä X korvataan palvelinnumerolla.
  • Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi kokonaisuudessaan.
  • Salasana on kyseisen sähköpostitilin salasana.
  • Valitse "SSL-suojattu yhteys".
  • Valitse portiksi 465.