Uuden sähköpostiosoitteen luominen
Jokaiseen webhotelliimme kuuluu mahdollisuus ottaa käyttöön vähintään yksi omaan domainosoitteeseen perustuva sähköpostilaatikko sekä luoda rajattomasti erilaisia sähköpostiohjauksia. Sähköpostin käyttäminen edellyttää kuitenkin, että ensin luot haluamasi sähköpostiosoitteen Plesk-hallintapaneelista.

Kirjaudu ensin Plesk-hallintapaneeliin (ja tarvittaessa valitse 'Tilaus'-valikosta haluamasi webhotelli, mikäli tunnukseesi kuuluu useampia). Tämän jälkeen pääset luomaan uuden sähköpostitilin päävalikon kohdasta 'Sähköposti' -> 'Luo sähköpostiosoite'. Mikäli webhotelliisi on jo luotu sähköpostiosoitteita, ne myös listataan tämän sivun näkymässä ja niiden asetuksia voi muokata klikkaamalla sähköpostilaatikon nimeä.

Valittuasi 'Luo sähköpostiosoite' pääset määrittämään sähköpostitilille asetuksia seuraavasti:

• Syötä haluamasi sähköpostiosoitteen alkuosa (esimerkiksi 'etunimi.sukunimi' tai 'lempinimi') sille varattuun kenttään kohdassa Sähköpostiosoite. Osoitteen loppuosa määräytyy automaattisesti ensisijaisen verkkotunnuksesi mukaan (ja lisäksi mikäli käytössäsi on rinnakkaisdomaineja, myös niihin perustuvat vastaavat sähköpostiosoitteet toimivat automaattisesti)

• Rastittamalla 'Asiakaspaneeliin pääsy' sähköpostikäyttäjällä on myös itsellään mahdollisuus kirjautua samaan Plesk-hallintapaneeliin nyt luotavaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa tunnuksena käyttäen. Tällöin sähköpostikäyttäjä voi itse hallita lomavastaajaansa ja vaihtaa salasanansa. Syötä myös salasana  sille varattuihin kenttiin 'Salasana' ja 'Vahvista salasana'.

• Ruksimalla kohdan 'Postilaatikko' sähköpostiosoitteen yhteyteen kytketään levytila, johon osoitteeseen saapuvat sähköpostiviestit tallentuvat. Oletuskokoa on myös mahdollista rajoittaa pienemmäksi tässä yhteydessä, mikäli haluat tehdä jollekin käyttäjistä suurinta sallittua kokoa pienemmän sähköpostilaatikon.

Jos haluat vielä lisätä rinnakkaisia sähköpostiosoitteita, jotka ohjaavat automaattisesti samaan nyt luotavaan sähköpostilaatikkoosi, voit tehdä tämän klikkaamalla välilehteä 'Sähköpostin aliakset' ja syöttämällä tänne haluamasi sähköpostiosoitteet:

Voit lisätä useampia rinnakkaisosoitteita klikkaamalla 'Lisää sähköpostialias'. Paina lopuksi OK ja sähköpostiosoite sähköpostilaatikolla on luotu.