Roskapostisuodattimen asetukset
Tässä ohjeessa käydään läpi, miten voit muuttaa roskapostisuodattimen asetuksia.

Mene Plesk-hallintapaneelissa halutun sähköpostitilin asetuksiin valitsemalla vasemman laidan valikosta "Sähköposti" ja klikkaa tilin nimeä. Valitse edelleen avautuvasta näkymästä viimein välilehti "Roskapostisuodatin".

Valintalaatikolla "Ota käyttöön tämän sähköpostiosoitteen roskapostisuodatus" voit valita onko suodatus käytössä vai ei.

Seuraavaksi voit valita, mitä roskapostiksi tunnistetuille viesteille tehdään. Oletuksena viestien otsikko merkitään huomiota herättävällä ***SPAM*** -tunnisteella. Toinen suositeltava vaihtoehto on valita "Siirrä roskaposti roskapostikansioon", jolloin roskapostiksi tunnistetut viestit eivät tule näkyviin saapuneiden viestien kansioon. Tällöin tulee muistaa silloin tällöin käydä tarkistamassa roskapostikansio siltä varalta, että sinne on luokiteltu virheellisesti myös asiallisia viestejä.

Lisäaseusten alta löytyy säädöt roskapostisuodattimen herkkyydelle sekä mustalle ja valkoiselle listalle.

Muuttamalla roskapostisuodattimen herkkyyttä saat säädettyä kuinka herkästi viesti tulkitaan roskapostiksi. Roskapostisuodatin tutkii viestin lähdekoodin ja antaa virhepisteitä roskapostitukseen tyypillisesti liittyvistä ominaisuuksista, ja jos tarkastelun päätteeksi viestin saama pistemäärä ylittää annetun rajan tulkitaan viesti roskapostiksi. Pienempi pistearvo tarkoittaa siis tiukkaa suodatusta, suurempi sallivampaa suodatusta.

Valkoista ja mustaa listaa käytettään tiettyjen lähettäjäosoitteiden sallimiseen aina viestin saamasta pistemäärästä huolimatta, tai vastaavasti lähettäjän viestien kieltämiseen aina.