Sähköpostiliikenteen ohjaaminen toiseen palveluun MX-tietueella
Sähköpostiliikenteen ohjaus tehdään MX-tietuetta muokkaamalla. MX-tietue kertoo vastaanottavan postipalvelimen sijainnin lähettäville postipalveluille.

Voit määrittää useamman MX-tietueen ja näille useampia osoitteita. Sähköposti kulkee (teoriassa) MX-tietueiden prioriteettien mukaisesti. Käytännössä kuitenkaan et voi tietää mihin postisi milloinkin kulkee, jos asetat useamman eri postipalvelun MX-tietueet kerrallaan käyttöön.

MX-tietueen voi muokata domainillesi Plesk-hallintapaneelin DNS-asetuksista.

MX-tietueen muokkaus Pleskissä tehdään klikkaamalla verkko-osoitetta vasemmalta sarakkeelta MX-tietueen rivin kohdalta.

Palveluntarjoajien postipalvelimet saa yleensä tietoon joko DNS-hallinnasta tai heidän ohjesivustoltaan. Esimerkiksi Googlen postipalveluun MX-tietueeksi asetetaan SMTP.GOOGLE.COM. Tietue päivitetään asettamalla Mail Exchange Server -kenttään uuden postipalvelimen sijainti ja klikkaamalla "OK".

Tämän jälkeen vielä muista varmistaa DNS-tietueiden muutokset klikkaamalla sivun yläreunasta "Päivitä".