SSL-varmenteen asentaminen

Palvelussamme tarjotaan kaikille asiakkaillemme käyttöön ilmainen SSL-varmenne (eli SSL-sertifikaatti), jonka myöntää Let's Encrypt. Tämän asiosta asiakkaamme voivat käyttää kotisivujaan SSL-suojatun https-protokollan kautta ilman, että selaimet antavat tästä suojausvaroituksia. SSL-varmenteen käyttöönotto edellyttää kuitenkin ensiasennusta, joka tapahtuu itsepalveluna Plesk-hallintapaneelista. Jatkossa järjestelmämme kuitenkin huolehtii SSL-varmenteen automaattisesta uusimisesta.

SSL-varmenteen asentaminen edellyttää, että rekisteröity (tai siirretty) verkkotunnus osoittaa jo palvelimellemme ja sen nimipalvelimet ovat astuneet voimaan. Mikäli domain on juuri luotu (tai sen siirto ei ole vielä astunut voimaan) odota ensin, että domain alkaa toimia palvelimellamme - muussa tapauksessa SSL-sertifikaatin luominen ei onnistu.

Asentaaksesi SSL-varmenteen kirjaudu ensimmäiseksi Plesk-hallintapaneeliin. Mikäli sinulla on useampia webhotellitilauksia samalla Plesk-tunnuksella, varmista ennen asentamisen aloittamista, että olet valinnut hallintapaneelin oikean ylälaidan 'Tilaus' -valikosta sen webhotellin, jonka ensisijaiseen verkkotunnukseen SSL-varmenne on tarkoitus asentaa.

Klikkaa 'Verkkosivustot ja toimialueet' -> 'Let's Encrypt':

Rastita avautuvassa ikkunassa kohdat "Sisällytä www-alitoimialue toimialueeseen ja kuhunkin valittuun aliakseen" sekä "Suojaa verkkosähköposti tällä toimialueella". Tällä asetuksella SSL-varmenne myönnetään käyttöön heti:

HUOM! Jos rastitat myös kohdan "Suojaa yleismerkin toimialue" tällöin luodaan laajempi wildcard-tyyppinen sertifikaatti, joka edellyttää erillistä vahvistusta Let's Encryptin palvelimelta ylimääräisen DNS-tietuelisäyksen avulla. Tämän myöntäminen voi kestää jopa 24 tuntia, joten ellet tarvitse wildcard-tukea, suosittelemme suojaamaan vain www-alitoimialueen ja verkkosähköpostin (webmail).

Valinnat tehtyäsi paina 'Asenna' ja SSL-varmenne luodaan tämän jälkeen automaattisesti.