SSL-varmenteen asentaminen

Palvelussamme tarjotaan kaikille asiakkaillemme käyttöön ilmainen SSL-varmenne (eli SSL-sertifikaatti), jonka myöntää Let's Encrypt. Tämän asiosta asiakkaamme voivat käyttää kotisivujaan SSL-suojatun https-protokollan kautta ilman, että selaimet antavat tästä suojausvaroituksia. SmartWP- ja SmartWoo-palveluissamme SSL-varmenteen asentaminen tapahtuu automaattisesti heti domainin alkaessa toimimaan palvelimillamme, mutta muissa palveluissa varmenteen käyttöönotto edellyttää ensiasennusta, joka tapahtuu itsepalveluna Plesk-hallintapaneelista näiden tämän ohjeen mukaisesti. Kaikissa tapauksissa järjestelmämme kuitenkin huolehtii SSL-varmenteen automaattisesta uusimisesta.

SSL-varmenteen asentaminen edellyttää, että rekisteröity (tai siirretty) verkkotunnus osoittaa jo palvelimellemme ja sen nimipalvelimet ovat astuneet voimaan. Mikäli domain on juuri luotu (tai sen siirto ei ole vielä astunut voimaan) odota ensin, että domain alkaa toimia palvelimellamme - muussa tapauksessa SSL-sertifikaatin luominen ei onnistu.

Asentaaksesi SSL-varmenteen kirjaudu ensimmäiseksi Plesk-hallintapaneeliin. Mikäli sinulla on useampia webhotellitilauksia samalla Plesk-tunnuksella, varmista ennen asentamisen aloittamista, että olet valinnut hallintapaneelin oikean ylälaidan 'Tilaus' -valikosta sen webhotellin, jonka ensisijaiseen verkkotunnukseen SSL-varmenne on tarkoitus asentaa.

Klikkaa 'Verkkosivustot ja toimialueet' -> 'SSL/TLS-varmenteet':

Paina seuraavassa näkymässä kohdasta "Asenna Let's Encryptin tarjoama maksuton perusvarmenne" painiketta "Asenna":

Rastita avautuvassa ikkunassa oletusarvoisesti valitun "Suojaa toimialuenimi" -valinnan lisäksi myös kohdat "Sisällytä www-alitoimialue toimialueeseen ja kuhunkin valittuun aliakseen" sekä "Suojaa verkkosähköposti tällä toimialueella":

Paina tämän jälkeen "Hanki se ilmaiseksi" ja SSL-varmenne myönnetään käyttöön heti.

HUOM! Jos rastitat myös kohdan "Suojaa yleismerkin toimialue" tällöin luodaan laajempi wildcard-tyyppinen sertifikaatti, joka edellyttää erillistä vahvistusta Let's Encryptin palvelimelta ylimääräisen DNS-tietuelisäyksen avulla. Tämän myöntäminen voi kestää jopa 24 tuntia, joten ellet tarvitse wildcard-tukea, suosittelemme suojaamaan vain www-alitoimialueen ja verkkosähköpostin (webmail).

Valinnat tehtyäsi SSL-varmenne luodaan tämän jälkeen automaattisesti ja pääset seuraavalle varmenteen asetuksia esittävälle sivulle:

Jatkossa järjestelmämme huolehtii automaattisesti Let's Encypt SSL-varmenteen uusimisesta aina noin kuukautta ennen sen umpeutumista.