Navigointi Plesk-hallintapaneelissa
Kirjauduttuasi sisään hallintapaneeliin Plesk-tunnuksillasi näet oheisen kaltaisen hallintanäkymän etusivun. Mikäli olet tilannut samaan Plesk-tunnukseen (samaan asiakkuuteen) useampia webhotelleja, voit siirtyä näiden tilausten välillä oikean ylälaidan 'Tilaus' -alasvetovalikosta.

Mahdollisen webhotellin valinnan jälkeen voit tehdä hallintatoimenpiteitä valitsemalla haluamasi hallittavan osa-alueen päävalikosta vasemmalta:

• Verkkosivustot ja toimialueet -kohdasta pääset hallitsemaan webhotellisi levytilan ja verkkotunnuksesi asetuksia, kuten vaihtamaan FTP-salasanasi, tarkastelemaan webhotellisi asetuksia, suojaamaan hakemistoja salasanalla jne.

• Sähköposti -valikosta luot sähköpostitunnuksia ja muutat niiden asetuksia

• Sovellukset -valikon kautta asennat esim. Wordpress:in tai verkkokauppasovelluksen kotisivutilaasi parilla hiiren klikkauksella

• Tiedostot -kohdan kautta voit siirtää kotisivutiedostoja levytilaasi (ellet halua käyttää erillistä FTP-ohjelmaa)

• Tietokannat -valikosta hallinnoit MySQL-tietokantoja (edellyttää tietokantatukea)

• Tilastot -kohdasta avautuvat webhotellikohtaiset tilastotiedot (mm. levytilan ja liikenteen kulutuksesta)

• Tili -valikon kautta hallinnoit Plesk-tunnustasi ja omia varmuuskopioitasi

• Wordpress -valikko tarjoaa työkalut Wordpress-asennuksen hallintaan ja päivittämiseen (mikäli käytössäsi on WordPress-paketti
Tarkemmat ohjeet eri hallintatoimenpiteiden tekemiseksi löydät tästä ohjeistostamme ohjekohtaisten kysymysten takaa.

Kun tarvittavat hallintatoimenpiteet on tehty, Plesk-hallintapaneelista tulee muistaa myös kirjautua ulos. Tämä tapahtuu oikean ylälaidan 'Kirjautuneena nimellä' -valikon kautta.