Ylimääräisten käyttäjätilien luominen hallintapaneeliin
Oletuksena asiakkaillemme toimitetaan yksi Plesk-pääkäyttäjätunnus, jolla asiakas voi hallita webhotellinsa kaikkia ominaisuuksia hallintapaneelin kautta. Sama tunnus toimitetaan myös tekniselle yhteyshenkilölle, mikäli olet tilauksessasi sellaisen valinnut. Halutessasi voit kuitenkin rajoittaa muiden sidosryhmien (esimerkiksi kotisivujen suunnittelija) pääsyä hallintapaneeliin luomalla hänelle erillisen käyttäjätunnuksen.

Kirjauduttuasi hallintapaneeliin valitse 'Käyttäjät' ja sivulla näkyy vähintään yksi käyttäjätunnus, mikä on pääkäyttäjätunnuksesi. Tunnistat tämän rooli-sarakkeen 'omistaja'-merkinnästä. Sivulla voi olla valmiina myös muita käyttäjätunnuksia (yleensä sähköpostilaatikon luonnin yhteydessä syntyy myös samanniminen käyttäjätunnus). Luodaan kuitenkin tässä esimerkissä uusi käyttäjätunnus kotisivujen suunnittelijaa varten painamalla 'Luo käyttäjätili':

Seuraavaksi voit syöttää käyttäjätunnuksen tiedot. Täytä 'Yhteyshenkilön nimi' ja valitse luotko tätä käyttäjää varten myös omaan domainiisi perustuvan sähköpostilaatikon rastimalla 'Luo tiliisi sähköpostiosoite'. Mikäli käyttäjällä on jo olemassa oleva sähköpostiosoite (esim. @gmail-päätteinen), voit syöttää sen kohtaan 'Käytä ulkoista sähköpostiosoitetta':

Muista kuitenkin vaihtaa 'Käyttäjärooli' alasvetovalikosta muotoon 'WebMaster' (oletuksena käyttäjärooli on 'Application User', mitä käytetään kaikilla sähköpostikäyttäjillä). Tämä on tärkeää, jotta voimme antaa luodulle käyttäjälle riittävät oikeudet palvelun käyttöön jakamatta oikeuksia kuitenkaan kaikille sähköpostikäyttäjille.

Mikäli asiakkuuteesi kuuluu useampia webhotelleja, voit kohdassa 'Tilausten käyttö' rajata myös tämän käyttäjätunnuksen oikeutta niihin. Oletuksena on valittu 'Kaikki', mutta halutessasi voit rajata oikeuden myös vain yhteen webhotellipalveluuli valitsemalla sen alasvetovalikosta.

Oletuksena käyttäjänimi on sama kuin sähköpostiosoite, ja tämä esitäytetään sille varattuun kenttään. Syötä vielä salasana niille varattuihin kahteen kenttään ja klikkaa 'OK' ja käyttäjä luodaan.

Voit seuraavaksi määritellä käyttäjälle valitun käyttäjätason oikeudet valitsemalla välilehdeltä 'Käyttäjäroolit' ja klikkaamalla samannimistä käyttäjäroolia 'WebMaster':

Avautuvalla sivulla voit rajoittaa valitsemasi käyttäjäroolin oikeuksia haluamallasi tavalla esimerkiksi alla olevan kuvan mukaisesti, jossa WebMaster-käyttäjälle on myönnetty oikeus hallita sivustoja (kotisivutilan asetuksia), tietokantoja, sovelluksia sekä jo mahdollisesti asennettuja sovelluksia, jotka näkyvät alimpana:

Toteutettuasi halutut oikeudet paina lopuksi 'OK' ja tämän jälkeen käyttäjäroolin pääsy on rajattu. Voit nyt toimittaa luomasi käyttäjätunnuksen ja salasanan kotisivujesi suunnittelijalle, jolloin hän pääsee hallintapaneeliin rajatusti.