Aliverkkotunnuksen (subdomain) luominen
Kaikkiin webhotellipaketteihimme kuuluvaa levytilaa voi tarvittaessa jakaa ensisijaisen verkkotunnuksen (esimerkiksi 'omadomainisi.com') alaisuuteen kuuluvalle aliverkkotunnukselle (esimerkiksi 'aliverkko.omadomainisi.com'). Tästä on hyötyä erityisesti silloin, kun halutaan asentaa erillinen sovellus (vaikkapa verkkokauppa) varsinaisten kotisivujen alaisuuteen tai toteuttaa esimerkiksi tuotantosivuston kehitysversio (ns. staging-sivusto), jossa päivityksiä voidaan testata etukäteen turvallisesti.

Mikäli sinulla on useampia webhotellitilauksia samalla Plesk-tunnuksella, varmista ennen asentamisen aloittamista, että olet valinnut hallintapaneelin oikean ylälaidan 'Tilaus' -valikosta sen ensisijaisen verkkotunnuksen, jonka alaisuuteen aliverkkotunnus on tarkoitus luoda. Klikkaa tämän jälkeen 'Verkkosivustot ja toimialueet' -> 'Lisää alitoimialue':

Määritä seuraavaksi haluamasi alitoimialueen nimi (esim. 'aliverkko'). Kotikansio, eli hakemisto, johon aliverkkotunnuksen kotisivutiedostot sijoitetaan määräytyy automaattisesti aliverkkotunnuksesi muotoon. Voit halutessasi kuitenkin nimetä tämän myös muun nimiseksi. Hakemisto löytyy ensisijaisen httpdocs-hakemiston rinnalta webhotellin kotisivutilan juuresta.

Paina lopuksi 'OK' ja hallintapaneeli luo valitsemasi aliverkkosivun.

Luomisen jälkeen palaat takaisin Verkkosivustot ja toimialueet -sivulle, jossa luomasi aliverkkotunnus näyttäytyy nyt erillisenä hallittavana osiona, jonka asetuksia voit muuttaa samaan tapaan kuin pääverkkotunnuksenkin. Oletuksena aliverkkotunnukseen pääsee samalla FTP-tunnuksella kuin pääverkkotunnukseen, mutta halutessasi voit luoda vielä lisäksi esimerkiksi vain aliverkkotunnukseen pääsyn sallivan erillisen FTP-tunnuksen kohdasta 'FTP-käyttö'.

Myös Wordpressin asentaminen aliverkkotunnukseen WordPress Toolkitillä onnistuu samaan tapaan kuin pääverkkotunnuksellakin. Voit myös halutessasi toteuttaa luomaasi aliverkkotunnukseen staging -sivuston.