» Tukisivuston etusivulle
Muun sovelluksen asentaminen Plesk-hallintapaneelissa
Plesk-hallintapaneeli mahdollistaa erilaisten, myös muidenkin kuin WordPress-sovellusten asentamisen helposti ja nopeasti suoraan hallintapaneelin käyttöliittymästä. Voit myös päivittää sovelluksen hallintapaneelin kautta tai asettaa sovelluksen päivittymään automaattisesti. Sovellusarkistossa on tarjolla useita satoja yleisimpiä sovelluksia. (WordPress-asennukseen suosittelemme kuitenkin tätä varten erityisesti suunniteltua 
WordPress Toolkit -työkalua).

Mikäli sinulla on useampia webhotellitilauksia samalla Plesk-tunnuksella, varmista ennen asentamisen aloittamista, että olet valinnut hallintapaneelin oikean ylälaidan 'Tilaus' -valikosta sen webhotellin, jonka levytilaan sovellus on tarkoitus asentaa.


Sovelluksen asentaminen tapahtuu valitsemalla hallintapaneelin päävalikosta 'Sovellukset'. Näet mahdollisesti aiemmin asentamasi sovellukset 'Hallitse omia sovelluksia' välilehdeltä.

Voit etsiä haluamaasi sovellusta napsauttamalla kohtaa 'Kaikki käytettävissä olevat sovellukset' ja syöttämällä haluamasi sovelluksen nimen hakukenttään tai valitsemalla sopiva aihealue kategorioista.

Halutun sovelluksen löydyttyä sen asentaminen tapahtuu painamalla 'Asenna'. (Joissakin tapauksissa tässä yhteydessä voi valita myös asennettavan sovellusversion, mutta ensisijaisesti suositellaan asennettavaksi aina uusin versio.)Tässä esimerkissä asennetaan PrestaShop -verkkokauppasovellus webhotelliin mukautetusti valitsemalla 'Asenna (Mukauta)', jolloin pääsemme tarkemmin määrittämään asennettavan sovelluksen asetuksia ja kohdesijaintia. Halutessasi voit toki painaa myös pelkästään 'Asenna', jolloin asennus suoritetaan oletusasetuksin.

Hyväksyttyäsi sovelluksen mahdollisesti vaatiman käyttöehtosopimuksen pääset määrittämään sovelluksen asetuksia. Nämä voivat vaihdella sovelluskohtaisesti jonkin verran. Tässä esimerkissä käytetään Prestashopia, jonka asetusnäkymä on seuraava:Ensimmäisessä kohdassa voit määrittää asennuskohteen: tyypillisesti oletuksena alihakemistopolku jätetään tyhjäksi, jolloin asennus tapahtuu verkkotunnuksen juureen jolloin sivusto avautuu suoraan halutusta domainista, esimerkiksi www.omadomainisi.fi. Huomaathan, että sovellus ylikirjoittaa mahdolliset vanhat levytilassa olevat kotisivut, joten mikäli niiden tulee säilyä vielä toiminnassa, tällöin voit määritellä tähän alihakemiston (esim. 'kauppa'), jolloin sovellus avautuu osoitteesta www.omadomainisi.fi/kauppa/

Ruksimalla 'Päivitä tämä sovellus automaattisesti--' -kohdan voit halutessasi jättää päivitysvastuun sovelluksesta hallintapaneelille. Tähän kuitenkin liittyy aina pieni riski siitä, että mikäli sovelluksen automaattisessa päivityksessä menee jotain vikaan (esimerkiksi uusi sovellusversio ei olekaan yhteensopiva jonkin ulkoasupohjan kanssa) sivustosi voi ilman ennakkovaroitusta lakata toimimasta. Suosittelemme käyttämään tätä kohtaa harkiten ja tarvittaessa jättämään ruksin tästä pois, jolloin voit itse manuaalisesti huolehtia sovelluspäivityksistä hallintapaneelin kautta valitsemanasi sopivana ajankohtana (ja ottaen myös varmuuskopion webhotellista ennen päivitystöihin ryhtymistä).

HUOM! Mikäli et käytä sovelluksen automaattista päivitystä, tällöin sinun tulee säännöllisesti itse huolehtia asentamasi sovelluksen päivittämisestä, sillä sovelluksen päivittämättä jättäminen johtaa ennen pitkää vanhentuneen sovelluksen tai sen lisäosien haavoittuvuuksien kautta aiheutuneisiin tietoturvaongelmiin, hakkerointeihin ja jopa sivuston sulkemiseen näistä johtuen! Hallintapaneelimme ilmoittaa tiedossamme olevaan sähköpostiosoitteeseen aina kun päivityksiä on saatavana, mutta viime kädessä vastuu sovelluksen päivittämisestä on asiakkaalla itsellään.

Syötä vielä sovelluksen ylläpitoon kirjautumiseen tarvittava salasana kohtiin 'Järjestelmänvalvojan salasana' ja 'Vahvista salasana' ja ota tämä itsellesi ylös, sillä tarvitset niitä kirjautuessasi sisään sovelluksen omaan ylläpitokäyttöliittymään. Vaihtoehtoisesti voit valita olemassa olevan, webhotelliisi kuuluvan käyttäjätunnuksen (esim. FTP-käyttäjä, sähköpostikäyttäjä) jolloin sovelluksen admin-käyttäjätaso integroituu johonkin näistä.

Tarkista vielä, että oma toimiva sähköpostiosoitteesi on syötetty sovelluksen esitäytettyyn kenttään ja vaihda tarvittaessa sovelluksesi nimi haluamaksesi (käytetään asennuksen tunnistamiseen hallintapaneelissa). Loput kohdista voit jättää oletusarvoihinsa ja kun painat 'Asenna', sovellus asentuu muutamassa minuutissa, jonka jälkeen pääset sovelluksen ylläpitonäkymään hallintapaneelissa:


Tältä sivulta pääset hallitsemaan sovelluksen asetuksia hallintapaneelin kautta ja kirjautumaan sovelluksen omaan ylläpitonäkymään oikean ylälaidan linkistä (vaihtelee sovelluksittain). Asennuksen valmistuttua löydät sovelluksen jatkossa hallintapaneelin kohdasta 'Sovellukset' -> 'Hallitse omia sovelluksia':Klikkaamalla sovelluksen nimeä (esim. Prestashop 1.7.5.2), pääset sovelluksen hallintasivulle. Myös sovellukseen hallintapaneelin kautta tulleet päivitykset näkyvät tässä näkymässä.

HUOM! Mikäli haluat myöhemmin poistaa tällä tavoin asennetun sovelluksen, se tulee tehdä tässä näkymässä klikkaamalla 'Poista'. Älä koskaan poista hallintapaneelin kautta asennettuja sovelluksia suoraan levytilasta (tai niiden tietokantoja), koska tämä korruptoi asennuksen (Plesk-hallintapaneeli ei voi tietää, jos olet poistanut sovellustiedostoja käsin).
Mikäli satuit asentamaan WordPressin tämän sovellusarkiston kautta, hallintapaneeli integroi sen automaattisesti osaksi WordPress Toolkitiä, jolloin hallintanäkymä on erilainen. Noudata tällöin WordPress Toolkitin ohjeistoamme sovelluksen hallitsemiseksi.


Hostaan Support