Kotisivukoneen pikaohjeet
Hostaanin kotisivukone avautuu Plesk-hallintapaneelista ja työkalu toimii kaikilla yleisimmillä uusilla selaimilla. Kotisivukoneen käyttämiseksi et tarvitse HTML-kielen erikoistaitoja etkä erillisiä ohjelmistoja.

Kirjaudu ensin Plesk-hallintapaneeliin (ja tarvittaessa valitse 'Tilaus'-valikosta haluamasi webhotelli, mikäli tunnukseesi kuuluu useampia). Valitse tämän jälkeen 'Verkkosivustot ja toimialueet' -> 'Kotisivukone':

Kun avaat Kotisivukoneen, avautuu ensimmäiseksi työkalun sivupohjavalikoima, josta voit valita haluamasi sivupohjan:

Voit suodattaa sivupohjia vasemmalla näkyvien aihealueiden mukaan sekä esikatsella sivupohjaa viemällä hiiren kursorin sivupohjan päälle ja valitsemalla 'Esikatselu'. Älä huoli, vaikka et löytäisi aivan täysin tarpeitasi vastaavaa sivupohjaa, sillä voit muokata pohjaa käytännössä rajattomasti. Kun olet löytänyt sinua miellyttävän sivupohjan, klikkaa 'Valitse' ja pohja avautuu editorinäkymään:

Editorinäkymä koostuu sivun ylälaitaan sijoittuvasta kaksirivisestä valikosta sekä alapuolella olevasta sivunäkymästä. Sivujen perusmuokkaus tapahtuu seuraavasti:

• Tuplaklikkaamalla haluamaasi tekstiä (tai valitsemalla tekstielementin oikean laidan kynäikonin  ja sieltä 'Muokkaa tekstiä') pääset muokkaamaan tekstit halutuiksi.

• Myös kuvien vaihtaminen tapahtuu saman kynäikonin kautta valitsemalla 'Vaihda kuva'.

• Voit siirtyä sivulta toiselle oikean ylälaidan 'Etusivu' -alasvetovalikosta. Vaihtaessasi sivua kotisivukone pyytää sinua vahvistamaan nykyisellä sivulla tekemäsi muutokset.

• Samasta valikosta löydät myös 'Muokkaa' -painikkeen, jonka kautta pääset lisäämään uusia sivuja sekä muokkaamaan nykyisten sivujen nimiä ja järjestystä.

Kun olet tyytyväinen lopputulokseen, paina sivuston ylävalikosta 'Julkaise' ja sivustosi julkaistaan webhotellisi kotisivutilaan.

Onnittelut! Olet juuri toteuttanut ensimmäiset kotisivusi kotisivukoneella! Voit tutustua seuraavaksi kotisivukoneen syventäviin ohjeisiin