Väliaikaisen osoitteen käyttö verkkosivuliikenteen ohjaamiseksi
Kun uuteen tilaukseen asennetaan WordPress, mutta domain ei vielä ohjaa palvelimellemme, WordPressin admin-käyttöliittymään kirjautuminen ei toimi tai ohjautuu vanhalle palvelimelle.

WordPressiin pääsee rakentamaan uusia sivuja tai tuomaan sisältöä vanhasta sivustosta väliaikaista osoitetta käyttäen. Väliaikaisen osoitteen käyttöön on kaksi vaihtoehtoista tapaa:

1) Domainin ohjaaminen paikallisesti omalta koneelta

Voit pointata domainin paikallisesti editoimalla oman koneen hosts-tiedostoa. Tätä tapaa käyttäen WordPressin URL-osoitetta ei tarvitse muokata, mutta pääsy WordPressiin muodostuu vain siltä koneelta, jonka hosts-tiedostoa on muokattu.

Hosts-tiedoston ohjausrivi on identtinen Windows- ja Mac-tietokoneissa. Se muodostuu palvelimen IP-osoitteesta sekä verkkotunnuksesta, jota palvelimelta kysellään. Ohjaukseen lisätään palvelimen IPv4- ja IPv6-osoitteet omiksi riveikseen ja kummankin osoitteen perään kotisivun osoite. Kannattaa lisätä osoite ilman ja www:n kanssa, jotta molemmat pyynnöt varmasti menevät samaan paikkaan.

Palvelimen IP-osoitteet saat tietoosi helpoimmin Plesk-hallintapaneelista "Verkkosivustot ja toimialueet" näkymän etusivulta toimialueen näkymän alareunasta.

Linux- ja Mac-tietokoneissa hosts-tiedoston muokkaaminen onnistuu avaamalla päätteen ja käyttämällä komentoa sudo nano /etc/hosts, jolloin hosts-tiedostoa pääsee suoraan editoimaan.

Windowsin puolella taas tulee avata esimerkiksi notepad/muistio järjestelmänvalvojana.

Tämän jälkeen avaa notepadiin/muistioon hosts-tiedosto sijainnista C:\Windows\System32\drivers\etc\, valitse näkymään "Kaikki tiedostot" (hosts tiedosto ei sisällä tiedostopäätettä). Valitse hosts ja klikkaa "Avaa".

Kun muokkaukset on tehty, tietokoneeltasi liikenne ohjataan suoraan kohdepalvelimelle. Sinun tietokoneellesi domain sijaitsee muualla kuin todellisuudessa, joten pääset nyt kirjautumaan WordPressin ylläpitoon.

Sivuston siirron ja testauksen jälkeen pitää vielä muistaa poistaa kyseiset hosts-tiedostoon lisätyt rivit, jotta oma kone palaa todellisuuteen ja hakemaan domainin DNS-tiedot normaalisti verkosta.

2) Toinen vaihtoehto on konfiguroida WordPress käyttämään Plesk-hallintapaneelin esikatseluosoitetta seuraavasti:

Kopioi Plesk-hallintapaneelista esikatseluosoite kohdasta "Verkkosivustot ja toimialueet" -> "Esikatselu"- hiiren oikealla painikkeella (osoite on muotoa: http://domain.tld.XX-XXX-XXX-XX.hostaan.fi) ja mene "Tiedostot" -näkymään.

Etsi httpdocs-hakemistosta wp-config.php -tiedosto ja avaa se klikkaamalla sitä.

Etsi tämän jälkeen wp-config.php -tiedostosta seuraavat rivit:
define('WP_HOME','http://domain.tld.XX-XXX-XXX-XX.hostaan.fi');
define('WP_SITEURL','http://domain.tld.XX-XXX-XXX-XX.hostaan.fi');

Jos näitä rivejä ei löydy valmiina, voit ne lisätä tiedostoon. On ehdoton vaatimus, että nämä ovat ennen "That's all, stop editing!" riviä (yläpuolella). Hyvä paikka on esim. kommenttirivin /* Add any custom values between this line and the "stop editing" line. */ jälkeen.

Liitä aiemmin kopioimasi esikatselulinkki molemmille riveille korvaten sillä olevan alkuperäisen osoitteen.

Käy tämän jälkeen vielä Plesk-hallintapaneelin WordPress Toolkitissä ja paina kolmen pisteen valikosta oikealta 'Päivitä sivuston URL', jolloin tilapäisosoite vaihtuu WordPress Toolkitin näkymään.

Nyt pääset kirjautumaan WordPressiin WordPress Toolkitin 'Kirjaudu sisään' -painikkeella tai suoralla osoitteella http://domain.tld.XX-XXX-XXX-XX.hostaan.fi/wp-login.php - kirjautumiseen tarvittavat käyttäjätunnukset ja salasanan näet Plesk-hallintapaneelista kohdasta WordPress -> Asetukset (Kirjaudu sisään -painikkeen vieressä).

Domainin siirtämisen jälkeen sinun tulee käydä vaihtamassa alkuperäinen domainisi näiden muokattujen osoitteiden tilalle. Tämä kannattaa tehdä viimeistään kun domainin siirto varsinaisesti tehdään.

Voit myös painaa WP Toolkitin painiketta "Päivitä sivuston URL" vielä kerran, se korjaa URLin jos domain osoittaa jo palvelimelle.