» Tukisivuston etusivulle
Cron job - Ajastetut tehtävät
Cron job mahdollistaa järjestelmätoimintojen ajamisen haluttuna ajankohtana.

Osa WordPressin ydintoiminnoista tai lisäosista, kuten kuvien pakkaamiset tai välimuistin esilataus, ajoitetaan ajettavaksi oletuksena sivulatausten yhteydessä. Jos sivustolla ei ole kävijöitä pitkään aikaan, osa prosesseista jää suorittamatta tai ne jäävät odottamaan uusia kävijöitä. Ongelmana tässä on, että joko sivustolta palvellaan vanhentunutta dataa vierailijalle tai sivusto alkaa käyttää resursseja taustaprosessien ajamiseen juuri silloin kun niitä tarvittaisiin kävijän palvelemiseen.

Tämän kiertämiseksi palvelinprosesseja voi ajoittaa ajettavaksi ulkoisella wp-cron.php -palvelulla, joka voidaan ajastaa kutsuttavaksi tasaisin väliajoin WordPress-asennuksen ulkopuolelta käsin. Tämän voi tehdä kahta eri kautta Plesk-hallintapaneelissa, mutta ensisijaisesti se kannattaa asettaa WP Toolkitin kautta:


Kolmen palkin asetuspainikkeen takaa kannattaa tarkistaa, että korvaava ajoitettu toiminta on luotu ja käynnissä. Jos haluat sen asetuksia tarkentaa, pääset tästä kolmen palkin asetuspainikkeesta tarkastelemaan tarkemmin ajoitettuja tehtäviä:


Normaalisti ajoitettu tehtävä käynnistetään puolen tunnin välein. Jos käytössäsi on lisäosa, joka vaatii sen ajamista tiuhempaan, voit lyhentää aikaa tarvittaessa. Cron-syntaksissa voit korvata arvon tähden kohdalla joko luettelemalla ne pilkulla eroteltuna tai voit käyttää muotoa "*/5" (lainausmerkkien sisältö ilman lainausmerkkejä) joka tarkoittaa "joka viides". Riippuen siitä mihin väliin asetat tämän, se voi olla "joka viides minuutti" tai "joka viides tunti".


Kuvan esimerkissä Cron suoritetaan kahdesti tunnissa, klo xx.14 ja xx.44 joka tunti. Sen voi asettaa ajettavaksi jopa minuutin välein, mutta mitään järkevää syytä ei siihen ole. Yleisen viihtyvyyden kannalta pyri rajoittamaan Cronin suoritustiheyttä jaetuilla palvelimilla parhaasi mukaan.


Hostaan Support